Pasibaigęs. 09-29 16:50
Betsafe-LKL
M Basket
93
Šiauliai
95
Pasibaigęs. 09-29 18:30
Betsafe-LKL
Nevėžis-Optibet
76
Žalgiris
89
Pasibaigęs. 09-29 19:00
Betsafe-LKL
Neptūnas
90
CBet
87
Pasibaigęs. 10-01 19:00
Europos taurė
7bet-Lietkabelis
74
Hapoel
94
Pasibaigęs. 10-01 20:45
Europos taurė
Hapoel
89
Wolves Twinsbet
84
Pasibaigęs. 10-01 21:00
Čempionų lyga
UnaHotels
77
Rytas
67
Pasibaigęs. 10-03 20:00
Eurolyga
Žalgiris
74
Barcelona
67
Pasibaigęs. Vakar 16:00
Betsafe-LKL
Nevėžis-Optibet
78
7bet-Lietkabelis
85
Pasibaigęs. Vakar 16:50
Betsafe-LKL
M Basket
86
Wolves Twinsbet
95
Pasibaigęs. Vakar 19:00
Betsafe-LKL
CBet
104
Šiauliai
93
Šiandien, 16:50
Betsafe-LKL
Rytas
0
Žalgiris
0
Šiandien, 19:00
Betsafe-LKL
Uniclub Bet-Juventus
0
Neptūnas
0
10-08, 19:00
Europos taurė
Wolves Twinsbet
0
Ratiopharm
0
10-08, 19:00
Europos taurė
7bet-Lietkabelis
0
Aris
0
10-11, 21:15
Eurolyga
Olympiacos
0
Žalgiris
0
10-12, 16:50
Betsafe-LKL
7bet-Lietkabelis
0
Rytas
0
10-12, 19:00
Betsafe-LKL
Neptūnas
0
Wolves Twinsbet
0
10-13, 16:50
Betsafe-LKL
M Basket
0
Uniclub Bet-Juventus
0
10-13, 19:00
Betsafe-LKL
Šiauliai
0
Nevėžis-Optibet
0
10-15, 19:30
Europos taurė
Cedevita Olimpija
0
7bet-Lietkabelis
0
10-15, 21:30
Eurolyga
Virtus
0
Žalgiris
0
10-16, 19:30
Čempionų lyga
Rytas
0
Šlask
0
10-16, 21:30
Europos taurė
Joventut
0
Wolves Twinsbet
0
10-17, 21:30
Eurolyga
EA7 Emporio Armani
0
Žalgiris
0
10-19, 16:00
Betsafe-LKL
CBet
0
M Basket
0
10-19, 16:50
Betsafe-LKL
Šiauliai
0
Neptūnas
0
10-19, 19:00
Betsafe-LKL
Wolves Twinsbet
0
Uniclub Bet-Juventus
0
10-20, 16:50
Betsafe-LKL
Žalgiris
0
7bet-Lietkabelis
0
10-20, 19:00
Betsafe-LKL
Nevėžis-Optibet
0
Rytas
0

„Žalgiris“ – ASVEL: dvi lemiamos atkarpos, vienas kitą keičiantys vedliai ir kas dar daro tas pačias klaidas (12)

Spalio 26 d., 12:00
Th.Walkupas per pirmus keturis turus buvo vienas kertinių komandos žaidėjų (BNS nuotr.)
Th.Walkupas per pirmus keturis turus buvo vienas kertinių komandos žaidėjų (BNS nuotr.)
Edgaras Pulkovskis

Kauno „Žalgirio“ komanda Eurolygoje įsirašė antrąją pergalę, kai 70:56 nugalėjo Vilerbano ASVEL krepšininkus. Krepsinis.net pateikia įdomiausius dvikovos akcentus.

Dvi atkarpos. Žalgiriečiai prastai pradėjo rungtynes ir tai pasikartojo jau ne pirmą sykį šį sezoną. Prisiminkime, kad Milane būtent pirma 10 minučių atkarpa sugadino visą mačą. Laimei, šįkart atsitiesta buvo labai laiku ir vietoje. Apskritai susitikimo likimą nusprendė iš esmės dvi geros „Žalgirio“ atkarpos.

Pirmoji buvo užfiksuota nuo antrojo ketvirčio pradžios. Jį žalgiriečiai pradėjo atsilikdami 14:20, bet oponentams neleido 5 min. ir 39 sek. pasižymėti, o patys per tą laiką pelnė tiek pat taškų, kiek per visą pirmą kėlinį – 14.

Antroji atkarpa buvo ketvirtajame kėlinyje, kai ASVEL pelnė du taškus ir taip priartėjo iki 47:55. Tada 4 min. ir 57 sek. abi komandos nepelnė nė vieno taško. Pirmieji atsibudo žalgiriečiai, kurie per 3 minutes spurtavo 11:0 (66:47) ir taip galutinai palaidojo oponentų šansus išsigelbėti.

REKLAMA

Šarūnas Jasikevičius nebuvo patenkintas rungtynėmis ir tai suprantama. Šiame mače jo auklėtiniams pristigo ir to žudiko instinkto, kadangi ASVEL antrajame kėlinyje atrodė tragiškai, bet šeimininkai nesugebėjo tuo pasinaudoti, kai skirtumą galima buvo išauginti iki arti 20 taškų ir tuomet ramiai rungtyniauti. Nepaisant to, kad Prancūzijos čempionai labai buvo blankūs puolime, jie sugebėdavo išsilaikyti rungtynėse ir per tą košmarišką atkarpą ketvirtajame kėlinyje jų atakos dažnai būdavo net arčiau tikslaus metimo nei žalgiriečių. Užtenka prisiminti, kaip ASVEL puolėjas Charlesas Kahudi nepataikė iš po krepšio, kai buvo visiškai laisvas.

Gynyba. „Žalgiris“ po šio mačo Eurolygoje yra trečias pagal į savąjį krepšį praleidžiamus taškus – vos po 71 tašką per susitikimą. Belgrado „Crvena Zvezda“ lenkia nežymiai (70,5), o iki Barselonos „Barcelona“ rezultato dar reikės padirbėti – tik 69 taškai per susitikimą.

Pirmasis kėlinys su ASVEL tarsi nerodė, kad dvikova bus tokia nerezultatyvi svečiams, kurie pataikė 3 pirmus tritaškius 5 bandymų. Vėliau tiek pat metimų pasiekė tikslą jau iš 18 bandymų, o bendras pataikymas iš perimetro buvo vos 26,1 proc. Dvitaškių procentas irgi yra itin prastas – 39,5 proc. (15/38).

REKLAMA

Š.Jasikevičius kaip geros gynybos garantą įvardijo penketuką su Zachu LeDay‘umi, Thomasu Walkupu, Nigelu Hayesu, Edgaru Ulanovu ir Mariumi Grigoniu. Rungtynėse su ASVEL „Žalgiriui“ puikiai veikė susikeitimų gynyba ir joje protingai naudotos pražangos iki bonuso situacijos. Tai ypatingai gerai veikė antroje mačo dalyje. Vos tik E.Ulanovas likdavo su varžovų centru, iškart pasiimdavo pražangą. Paulius Jankūnas net dvi iš eilės gavo, kai liko prieš greitesnį Antoine‘ą Diot.

Nuo dvikovos pradžios „Žalgiris“ pradėjo su lengvesne priekine linija – Jocku Landale‘u ir N.Hayesu, kadangi norėjo iš baudos aikštelės išvilioti 212 cm ūgio Tonye Jekiri, bet šis planas nepasiteisino, kadangi ASVEL apstumdė žalgiriečius, žaidė itin fiziškai ir Š.Jasikevičius greitai metė ant parketo Mariną Gebeną ir Z.LeDay‘ų – stipresnius fiziškai žaidėjus. Tik T.Jekiri (10 tšk., 10 atk. kam., 17 naud. bal.) pridarė kažkiek problemų žalgiriečiams, bet kiti žaidėjai visiškai buvo išmušti iš savo pozicijų ir atrodė itin blankiai. ASVEL turi Eurolygai tinkamą dydį ir fiziškumą, bet puolimo arsenalas yra labai skurdus. Zvezdanas Mitrovičius spaudos konferencijoje teisinosi, kad trūksta Theo Maledono ir Adreiano Payne‘o, todėl puolimo mechanizmas ir braška. Pažiūrėsime, ar tikrai šie du žaidėjai išjudins ASVEL žaidimą prie varžovų krepšio.

REKLAMA

Lyderiai atkarpomis. „Žalgiris“ skirtingais rungtynių momentais surado skirtingus žaidėjus, kurie gali traukti ekipą paskui save. Pirmajame ketvirtyje tik Z.LeDay‘us (6 tšk.) ir M.Grigonis (8 tšk.) buvo vieninteliai, kurie pasižymėjo Kauno komandoje. Lietuvis per pirmą dalį sumetė 11 taškų ir per kitus du kėlinius nebepasižymėjo.

Antrajame ketvirtyje jau labai svarbus buvo Artūras Milaknis, kuris iš 19 ekipos taškų pelnė 7. O kiek emocijų sukėlė tas reidas per visą aikštę ir dėjimas iš viršaus. Matėsi, kad snaiperis labai norėjo tai padaryti, kadangi šalia bėgo Z.LeDay‘us, bet Milas nusprendė pats sudrebinti krepšį.

Po pertraukos jau P.Jankūno pasirodymas davė puikų impulsą, kai jis pelnė 5 taškus. Įsiminė labiausiai, kai veteranas žaidė veidu krepšį ir nuo tritaškio prasiveržė krepšio link bei pelnė taškus. Ketvirtajame kėlinyje jau E.Ulanovas savo vienintelius taškus surinko svarbiu metu, kai 5 minutes žalgiriečiai negalėjo pasižymėti ir puolėjas pataikė puskablį, o vėliau pridėjo ir tritaškį, kuris galutinai sužlugdė ASVEL.

REKLAMA

Z.LeDay‘us apskritai tampa tuo žaidėju, kuriam reikia paduoti kamuolį prie krepšio ir jis kažkaip tuos taškus pelnys. Pirmoje dalyje amerikietis gavo net 3 blokus, bet vėliau žaidė daug gudriau ir išvengė varžovų ilgų rankų bei nebandė pralaužti jų gynybos taip tiesmukai, ką matėme ir susitikime su „AX Armani“.

Džiugina ir Th.Walkuas, kuris sužaidė naudingiausiai komandoje – 19 balų. Jis solidžiai vadovavo komandai ir skirstė perdavimus. 2/2 iš dviejų tritaškių rodo puikiai išnaudotus šansus, 6 atkovoti kamuoliai – gerą darbą prie varžovų krepšio. Įsiminė situacija, kai Th.Walkupas drąsiai sužaidė „vienas prieš vieną“ su varžovų aukštaūgiu ir įmetė iš vidutinio nuotolio, taip išnaudodamas savo greičio pranašumą. Apskritai Th.Walkupas per pirmus keturis turus yra vienas svarbiausių „Žalgirio“ žaidėjų. Reikia tikėtis, kad tokia tendencija išliks ir toliau, o šis gynėjas prisidės prie visų tų žaidėjų, kurie „Žalgiryje“ šaudavo į viršų per savo antrąjį sezoną šiame klube.

Kas daro tas pačias klaidas? „Nesu tikras, kad visi žaidėjai gerina žaidimą, nes daro tas pačias klaidas“, – pasakė Š.Jasikevičius. Blankiai atrodė J.Landale‘as, kuris dar labai neužtikrintai jaučiasi tuomet, kai turi pranašumą prieš mažesnį varžovą. Jis dar yra pernelyg minkštas ir jam drąsiau reikėtų eiti į kontaktą. Per pirmus du kėlinius apskritai australas buvo iškritęs iš konteksto.

REKLAMA

N.Hayesas irgi buvo blankus – 3 taškais ir -2 naudingumo balai. Greitos 2 pražangos sugadino jo pasirodymą, bet vėliau jis neišnaudojo savo šansų, kai visiškai laisvas prametė iš toli, vėliau gynyboje po krepšiu pralaimėjo kovą dėl kamuolio ir buvo priverstas prasižengti. Ne veltui po pertraukos Š.Jasikevičius ant parketo išleido P.Jankūną, o ne N.Hayesą, kuris pradėjo dvikovą startiniame penketuke. Solidus pasirodymas prieš Madrido „Real“ parodė, kad N.Hayesas tikrai turi potencialo ir jam tiesiog dar reikia laiko. Kaip ir J.Landale‘ui, kuriam savo žaidime reikės pakeisti daugiau įpročių nei jo kolegai.

Išvada. Jeigu praėjusią savaitę kalbėjome, kad Vilniaus „Ryto“ ir Belgrado „Partizan“ mačas buvo toks blogas, kad laimėjo mažiau blogai žaidusi ekipa, tai šįkart tas pats taikoma ir „Žalgirio“ – ASVEL dvikovai. Žalgiriečiams tai buvo gera pamoka, kaip negalima nuvertinti varžovų, o naujokams – kokio fiziškumo ir agresijos galima tikėtis. Kad ir kiek Š.Jasikevičius akcentavo, kad oponentas yra pavojingas, žaidėjams prireikė 10 minučių gryno žaidimo laiko, kad tai suprastų patys. Šis reiškinys nėra pats geriausias, nes kitu atveju galima prisivirti tiek košės, kad vėliau nebus kada jos išsrėbti. Panašiai buvo praėjusiame sezone su Las Palmo „Gran Canaria“. Jau antradienį laukia susitikimas su dar vienu turnyro autsaideriu – Sankt Peterburgo „Zenit“. Tai taip pat ekipa, kurią „Žalgiriui“ reikės nugalėti ir būtent kauniečiai bus laikomi rungtynių favoritais. Reikia tikėtis, kad jau nuo pirmojo kėlinio žalgiriečiai nedalins dovanų Joano Plazos auklėtiniams.

„Ilgoji pertrauka“: užduokite klausimą pirmadienio podkastui


12 komentarai
Naujausi komentarai (12)
Geriausiai ivertinti (12)
PRO komentarai
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti
ILGOJI PERTRAUKA