Pasibaigęs. 09-29 16:50
Betsafe-LKL
M Basket
93
Šiauliai
95
Pasibaigęs. 09-29 18:30
Betsafe-LKL
Nevėžis-Optibet
76
Žalgiris
89
Pasibaigęs. 09-29 19:00
Betsafe-LKL
Neptūnas
90
CBet
87
Pasibaigęs. 10-01 19:00
Europos taurė
7bet-Lietkabelis
74
Hapoel
94
Pasibaigęs. 10-01 20:45
Europos taurė
Hapoel
89
Wolves Twinsbet
84
Pasibaigęs. 10-01 21:00
Čempionų lyga
UnaHotels
77
Rytas
67
Pasibaigęs. 10-03 20:00
Eurolyga
Žalgiris
74
Barcelona
67
Pasibaigęs. Vakar 16:00
Betsafe-LKL
Nevėžis-Optibet
78
7bet-Lietkabelis
85
Pasibaigęs. Vakar 16:50
Betsafe-LKL
M Basket
86
Wolves Twinsbet
95
Pasibaigęs. Vakar 19:00
Betsafe-LKL
CBet
104
Šiauliai
93
Šiandien, 16:50
Betsafe-LKL
Rytas
0
Žalgiris
0
Šiandien, 19:00
Betsafe-LKL
Uniclub Bet-Juventus
0
Neptūnas
0
10-08, 19:00
Europos taurė
Wolves Twinsbet
0
Ratiopharm
0
10-08, 19:00
Europos taurė
7bet-Lietkabelis
0
Aris
0
10-11, 21:15
Eurolyga
Olympiacos
0
Žalgiris
0
10-12, 16:50
Betsafe-LKL
7bet-Lietkabelis
0
Rytas
0
10-12, 19:00
Betsafe-LKL
Neptūnas
0
Wolves Twinsbet
0
10-13, 16:50
Betsafe-LKL
M Basket
0
Uniclub Bet-Juventus
0
10-13, 19:00
Betsafe-LKL
Šiauliai
0
Nevėžis-Optibet
0
10-15, 19:30
Europos taurė
Cedevita Olimpija
0
7bet-Lietkabelis
0
10-15, 21:30
Eurolyga
Virtus
0
Žalgiris
0
10-16, 19:30
Čempionų lyga
Rytas
0
Šlask
0
10-16, 21:30
Europos taurė
Joventut
0
Wolves Twinsbet
0
10-17, 21:30
Eurolyga
EA7 Emporio Armani
0
Žalgiris
0
10-19, 16:00
Betsafe-LKL
CBet
0
M Basket
0
10-19, 16:50
Betsafe-LKL
Šiauliai
0
Neptūnas
0
10-19, 19:00
Betsafe-LKL
Wolves Twinsbet
0
Uniclub Bet-Juventus
0
10-20, 16:50
Betsafe-LKL
Žalgiris
0
7bet-Lietkabelis
0
10-20, 19:00
Betsafe-LKL
Nevėžis-Optibet
0
Rytas
0

Prie starto linijos: ko šiame Eurolygos sezone tikėtis iš kiekvieno žalgiriečio? (10)

Spalio 3 d., 10:34
Ar T.Wallace'as taps perimetro lyderiu? (BNS nuotr.)
Ar T.Wallace'as taps perimetro lyderiu? (BNS nuotr.)
Edgaras Pulkovskis

Kauno „Žalgirio“ komanda ketvirtadienį pradeda 2024–2025 metų Eurolygos sezoną. Prieš turnyro startą portalas Krepsinis.net kviečia pažvelgti į kiekvieną žaidėją ir tai, ko galima iš jo tikėtis šio turnyro kovose.

Įdomus pastebėjimas, kad traumuotas Tomas Dimša nėra registruotas nei Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“), nei Eurolygos kovoms.

#1 Tyrone’as Wallace’as. Europos taurėje žibėjęs gynėjas yra pasiruošęs debiutui Eurolygoje. Pasirengimą dėl traumos praleidęs amerikietis spėjo sužibėti dvejose LKL rungtynėse, kur aikštelėje tikrai buvo ne jo lygio varžovai. Fiziškai stiprus ir individualiai pajėgus T.Wallace‘as turėtų būti vienas perimetro lyderių ir pagrindinis įžaidėjas. Klausimas, kaip jam seksis realizuoti tolimus metimus, kokie bus metimų pasirinkimai ir kaip seksis rinkti taškus aukščiausiame lygyje, bet „Žalgiris“ tikisi, kad T.Wallace‘as bus jeigu ne rezultatyviausias, tai vienas iš daugiausiai taškų renkančių žaidėjų komandoje.

REKLAMA

#3 Sylvainas Francisco. Galima tikėtis, kad prancūzas turės panašų vaidmenį kaip ir Miuncheno „Bayern“ ekipoje – kils nuo suolo ir rinks taškus. S.Francisco nebus stabilus taškų rinkėjas, bet atskirose rungtynėse tikrai gali sužibėti ir galingais pasirodymais prie varžovų krepšio. „Žalgiris“ sumokėjo išpirką už S.Francisco tam, kad turėtų jau Eurolygos patirties įgijusį gynėją, jeigu T.Wallace‘ui sunkiau seksis adaptuotis Eurolygoje. Praėjusiame sezone turėtas 10,6 taško vidurkis yra tas, kurį pagerinti S.Francisco bus gana sunku, bet kažko panašaus galima tikėtis.

#4 Lukas Lekavičius. Pirmas kandidatas likti už dvyliktuko ribų, kai visi žaidėjai bus sveiki. Dabar lietuvis gali kabintis už savojo šanso, jeigu tik jį gaus. Jau pasiruošime buvo akivaizdu, kad L.Lekavičius bus trečias įžaidėjas, kuriam minutės teks tuomet, kai kažkuris atakų organizatorius bus traumuotas arba prisirinks pražangų. Taip pat gali būti naudojamas prieš specifinius varžovus, kurių aukšti centrai ginsis pasyvia gynyba ir varžovų lauks ant baudų metimų linijos, o L.Lekavičius yra idealus variantas atakuoti tokią oponentų gynybą.

REKLAMA

Brazdeikis Brazdeikis

#8 Ignas Brazdeikis. Vieną sezoną į šiukšliadėžę išmetęs I.Brazdeikis grįžo atgal į Kauną. Pirėjo „Olympiacos“ gretose šansų mažai gavęs gynėjas turėjo suprasti, kad Europoje nėra toks geras žaidėjas, kaip kad galėjo pagalvoti. Bent jau sezono starte atrodo, kad I.Brazdeikis priima geresnius sprendimus puolime, nebėra tokio aklo „lipimo į medį“. Taip pat ir matomas užtikrintumas atakuoti iš perimetro, kas nebuvo jo stiprybė pirmajame sezone Eurolygoje. I.Brazdeikio minutės ant parketo priklausys nuo to, kaip jam seksis dirbti gynyboje, nes už liapsusus prie savojo krepšio Andrea Trinchieri greitai sodins Iggy ant suolo. Kaip bebūtų, I.Brazdeikis projektuojamas kaip vienas rezultatyviausių žaidėjų šiame sezone.

#9 Dovydas Giedraitis. Niekas neturėtų keistis nuo praėjusio sezono – gynėjas žengs ant parketo darbuotis gynyboje prieš varžovų pavojingiausius perimetro krepšininkus. Startiniame penketuke jam vieta praktiškai garantuota, kad nuo pat dvikovos pradžios užduotų gerą toną prie savojo krepšio ir neleistų įsibėgėti pavojingiausiems žaidėjams. Puolime A.Trinchieri toliau akcentuos didesnę agresiją iš D.Giedraičio, kuris tikrai gali būti naudingesnis renkant taškus. Juolab, kad dažnai talentingi oponentai puolime nėra tokie geri gynyboje ir varžovai, matydami D.Giedraičio pasyvumą puolimą, pasirenka jo gynybą patikėti prasčiau tai darantiems žaidėjams. Jeigu D.Giedraitis šalia geros gynybos pridės ir šiek tiek daugiau taškų, komandai bus labai geras ženklas.

REKLAMA

#15 Laurynas Birutis. „Pianisto metimu“ A.Trinchieri eroje pagarsėjęs centras lieka pagrindiniu savo pozicijos žaidėju. Tik dabar L.Biručio minutės labai priklausys nuo oponentų, nes Bryantas Dunstonas ir Alenas Smailagičius irgi gali rungtyniauti „penktu numeriu“. Taip pat L.Biručio rezultatai labai priklausys ir nuo įžaidėjų, nes Keenano Evanso ir jo tandemas jau buvo tapęs didele jėga, dabar klausimas, kaip seksis susižaisti su T.Wallace‘u bei S.Francisco.

#18 Alenas Smailagičius. Brangiausias žalgirietis ir kartu paliekantis labiausiai dvejopą įspūdį iš visų naujokų. Į Rolando Šmito vietą įsigytas serbas gali duoti tuos pačius dalykus kaip ir latvis, tik yra atletiškesnė versija šio žaidėjo. Tik klausimas, kaip jam seksis pritapti „Žalgiryje“, nes kol kas matomas pasimetimas gynyboje ir neradimas savęs puolime. Už tai A.Smailagičius jau gavo viešos pylos nuo A.Trinchieri. Sirgaliai, žinodami Krepsinis.net paviešintus atlyginimus, taip pat daug atidžiau ir kritiškiau vertins A.Smailagičiaus žaidimą. Žaidėjas turėjo pasiūlymą likti Belgrado „Partizan“ gretose, bet pasirinko keltis į Kauną dėl galimybės sužaisti proveržio sezoną. To tikisi ir „Žalgiris“, kuris nemažai investavo į šį legionierių. Universalumas ir žaidimas per kelias pozicijas gali jam lemti nemažai minučių, bet jeigu bus daromos žioplos klaidos gynyboje ir prisirenkamos greitos pražangos, Kauno klubas turės didelių problemų, nes nuo šio žaidėjo indėlio labai nemažai priklausys.

REKLAMA

#21 Mattas Mitchellas. Universalus žaidėjas, galintis rungtyniauti per tris pozicijas, bet kol kas irgi nerandantis savo vietos puolime. Gynyboje tai yra labai agresyvus ir kibus krepšininkas, ko ir galima buvo iš jo tikėtis. Įsigytas amerikietis buvo su idėja, kad be gynybos dar pridės ir puolime, ko, pavyzdžiui, stinga Arnui Butkevičiui, bet problema tokia, kad M.Mitchellas neturi vieno išreikšto įgūdžio prie varžovų krepšio – nėra geras metikas, neturi greito pirmo žingsnio, o metimai iš vidutinio nuotolio po driblingo, ką jis labai mėgsta, yra pats neefektyviausias metimas krepšinyje. M.Mitchellas bus „vaidmens žaidėjas“, kuriam pakilus nuo suolo reikės kamšyti spragas gynyboje, duoti energijos ir susimesti savo metimus, bet didelio naudingumo balų ir taškų skaičiaus tikėtis nereikėtų.

#42 Bryantas Dunstonas. Vienas vyriausių Eurolygos žaidėjų, kurio įsigijimas tapo staigmena. Labai ribotam vaidmeniui pasikviestas amerikietis pravers stumdantis su stipriais centrais, o jo pagrindinė funkcija bus statyti tvirtas užtvaras, ką jis moka daryti. Užtvaros yra labai svarbus elementas, leidžiantis kamuolį turinčiam komandos draugui įgyti erdvės metimui arba prasiveržimui. Puolime B.Dunstonas gali susimesti metimus iš po krepšio, o gynyboje turės problemų, nes kojos jau yra labai lėtos. Greičiausiai, kad tai bus 10–15 minučių žaidėjas prieš tam tikrus varžovus.

REKLAMA

Kas bus rezultatyviausias žalgirietis šiame Eurolygos sezone?
  • Tyrone'as Wallace'as (620 balsų)
  • Sylvainas Francisco (65 balsai)
  • Deividas Sirvydis (180 balsų)
  • Ignas Brazdeikis (186 balsai)
  • Kitas žaidėjas (33 balsai)
Balsuodami sutinkate su taisyklėmis. Daugiau informacijos čia.

REKLAMA

#45 Brady Manekas. Elitinis metikas žibėjo draugiškose rungtynėse prieš silpnus varžovus, bet nuo mačo su Stambulo „Anadolu Efes“ iki pat pirmųjų dviejų susitikimų LKL B.Manekas buvo tuščias, o tada patyrė čiurnos traumą ir nežais 3 savaites. Po tragiško praėjusio sezono finišo B.Manekas sulaukė daug kritikos ir ji grįžo sulig LKL sezono startu. Vis dėlto šio snaiperio pasirodymą vertinsime per Eurolygos ir lemiamų LKL kovų prizmę, o ne vietinės lygos reguliaraus sezono mačus. Iš B.Maneko Eurolygoje reikės tikslių tritaškių, nes derinių jam pribraižyta pakankamai, o gynyboje jam tikrai reikia pasitempti, nes praėjusiame sezone buvo tikra skylė prie savojo krepšio.

#51 Arnas Butkevičius. Šio puolėjo vaidmuo neturėtų keistis – vėl turės aikštelėje atlikti juodą darbą ir rinkti taškus ir prasiveržimų bei įkirtimų. Kol nėra B.Maneko, A.Butkevičiaus minutės yra garantuotos, bet jeigu amerikiečiui grįžus ir žaidžiant patikimai, tuomet jau teks vaidmeniu dalintis su M.Mitchellu. Prognozuojame, kad praėjusiame sezone turėtas 21 minutės vidurkis turėtų susitraukti bent jau iki 15-os.

#91 Deividas Sirvydis. Labai gerą įspūdį kol kas paliekantis žaidėjas, kuris, panašu, rado savo vietą „Žalgirio“ puolimo schemose ir įgavo A.Trinchierio pasitikėjimą. D.Sirvydis daro tuos pačius dalykus, ką matėme ir pernai – ne tik atakuoja iš toli, bet ir varžovų gynybą ardo prasiveržimais. Gynyboje jam pasitempti reikėtų, kur Eurolygoje oponentai tai tikrai stengsis išnaudoti. Įdomu, kaip jam seksis susitvarkyti su tomis užduotimis prie savojo krepšio, bet puolime jis tikrai turėtų būti produktyvus, o minučių skaičius priklausys nuo rezultato abejose aikštelės pusėse. Norėtųsi, kad rezultatyviausias Europos taurės žaidėjas nepaskęstų „Žalgirio“ rotacijoje ir būtų stabilus žaidėjas, kuris kiekviename susitikime duotų nemažai naudos jau pirmajame sezone Eurolygoje.

#92 Edgaras Ulanovas. Kapitonas, kuris sulaukia nemažai sirgalių kritikos, bet keičiantis treneriams, jo vaidmuo nekinta – toliau būna daugiausiai minučių ant parketo praleidžiantis žalgirietis. Galbūt tai kažką sako, kad E.Ulanovas daro gerus dalykus? E.Ulanovas turėtų būti išnaudojamas kaip ir praėjusiame sezone, tik galbūt reikėtų apriboti tritaškių metimų skaičių, nes procentas siekė vos 28,4. Gerokai daugiau naudingumo balų (10,6) nei taškų (7,6) rinkdavęs puolėjas panašius skaičius turėtų fiksuoti ir šiame sezone. Net 28 minučių vidurkis gali sumažėti, bet 22–23 minutes jis turėtų išlaikyti ir nepaisant to, kad jo pozicijoje be A.Butkevičiaus dar atsirado M.Mitchellas. Naujovė tokia, kad E.Ulanovas daugiau turėtų žaisti sunkaus krašto puolėjo pozicijoje, kas per pastaruosius metus buvo matoma itin retai.

„Ilgoji pertrauka“: užduokite klausimą pirmadienio podkastui


Gairės: Žalgiris
10 komentarai
Naujausi komentarai (10)
Geriausiai ivertinti (10)
PRO komentarai
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti
ILGOJI PERTRAUKA