Pasibaigęs. 07-06 18:30
OŽ atranka
Bahamai
89
Libanas
72
Pasibaigęs. 07-06 19:00
OŽ atranka
Kamerūnas
59
Latvija
72
Pasibaigęs. 07-06 21:00
OŽ atranka
Dominikos Respublika
77
Kroatija
80
Pasibaigęs. 07-06 21:30
OŽ atranka
Suomija
74
Ispanija
81
Pasibaigęs. 07-06 23:00
OŽ atranka
Italija
64
Lietuva
88
Pasibaigęs. Vakar 02:00
OŽ atranka
Puerto Rikas
98
Meksika
78
Pasibaigęs. Vakar 19:00
OŽ atranka
Latvija
69
Brazilija
94
Pasibaigęs. Vakar 21:00
OŽ atranka
Kroatija
69
Graikija
80
Pasibaigęs. Vakar 21:30
OŽ atranka
Ispanija
86
Bahamai
78
Pasibaigęs. Šiandien 01:00
OŽ atranka
Lietuva
68
Puerto Rikas
79

LKL titulus lyginęs M.Normantas: turėjome „Žalgirį“ kišenėje (16) interviu

Birželio 12 d., 22:44
M.Normantas triumfuoja („Betsafe-LKL“ nuotr.)
M.Normantas triumfuoja („Betsafe-LKL“ nuotr.)
Gustavas Klikna

Vilniaus „Rytas“ tai padarė. Sostinės klubas neįvykdė pirmų dviejų tikslų sezone ir už tai sulaukė daug kritikos. Daug kas netikėjo, kad ši komanda gali skambiai užbaigti sezoną, tačiau vilniečiai paneigė visas prognozes ir 3:1 LKL finale paguldė Kauno „Žalgirį“. Čempionų žiedai – vėl ant „Ryto“ žaidėjų pirštų.

Tai buvo antrasis titulas Margiriui Normantui. „Ryto“ kapitonas pirmąjį iškovojo 2022 m., kuomet buvo įveiktas Panevėžio „7bet-Lietkabelis“, tačiau taurę „Ryto“ sirgalių jūroje šiandien kėlęs kapitonas pripažino, kad šis – pats saldžiausias.

„Galiu tik tiek pasakyti, kad kai metė Lukas, negalėjau patikėti, kad toks laisvas gali išsimesti metimą, – apie rungtynių pabaigą, kuomet Lukas Lekavičius metė laisvą lemiamą metimą, kalbėjo Margo. – Dar realiai negaliu patikėti, kas įvyko. Bandžiau verkti – nesigavo. Graudinausi, visi aplink graudinosi. Turbūt tik vėliau suprasiu. Antras žiedas, pirmas buvo prieš „Lietkabelį“. Tikrai saldus buvo nerealiai. Visi sutinkate, kad šis – dar saldesnis turėtų būti. Taip ir yra asmeniškai man. Vilniečiai prieš kauniečius ir prieš „Žalgirį“ pralaimėdavome. Labai gera, geras jausmas.“

REKLAMA

Normantas Normantas

– Kalbėjai apie tą Lekavičiaus metimą. Galėjai pajausti, kaip viskas trapu?

– Pritariu, kad viskas labai trapu. Visos tos rungtynės buvo tokios trapios. Pradžioje nesusimetėme laisvų metimų, tokių tikrai laisvų, dėl to buvo tų 10 taškų minusas trečiose rungtynėse. Bet mes tikėjome savimi, su didžiule motyvacija, tikėjimu savimi ėjome į priekį. Ypač kai vargšas Keenanas Evansas iškrito. Iškart patikėjome, kad galime.

– K.Evansas buvo didžiulis akcentas?

– Faktas, bet fakto nepaneigė, kad „Žalgiris“ ant popieriaus buvo geresni. Galite sakyti, ką norite. Bet mes labai tikome vienas kitam. Gal Luko Lekavičiaus nesustabdėme, Sumnerio kažkiek. Tų mikrodvikovų tikrai gerų turėjome. Turėjome, kuo atsakyti. Taip pat nebuvo mums ryškaus spaudimo.

– Margiri, kaip atrodė tas visas šventimas, chaosas po finalo, čempionų taurės kėlimas?

REKLAMA

– Kaip kapitonui tai man pirma taurė. Dar reikia pasimokyti daryti tam tikrus dalykus. Aišku, pamokysiu ir kitus, kaip švęsti, nes tikrai moku. Emocijos nerealios, sunku apsakyti, reikia susiturėti.

Rytas Rytas

– Matėte, kad „Žalgiris“ reikalavo peržiūros po finalinės sirenos?

– Kažką girdėjau, kad jie norėjo peržiūrėti smurtinį veiksmą. O buvo jis, ar ne? Man atrodo, kad lyg ir nebuvo. Nematau, kur ten turėjo būti. Susitrenkė du kūnai. Toks momentas, kad peržiūrėti...

– Nebuvo baimės, kad jie dar mes baudas?

– Ne, nebuvo. Reikia mokėti ir pralaimėti. Viskas tvarkoje.

– Kur buvote geresnė komanda nei „Žalgiris“?

– Buvome geresni, kaip komanda. Pas juos ir vienas, ir kitas toks atsipalaidavęs buvo, išsibalansavo dėl Evanso. Dar išbalansavo, kad vienas pasirašęs, kitas nepasirašęs. Tuo tiesiog pasinaudojome. Bet aš tikrai nenuvertinu mūsų vyrų. Mes tikrai pasiekėme komandinį piką. Kalbant pavieniui, aš žaidžiau su tokia pusiau trauma, ir kiti, ir Marcusas buvo... Ką jis parodė pabaigoje – nerealiai. Giedraitį apėjo, susimetė ir sunkių metimų, ir laisvų – metė kokius 5 tritaškius. Čia yra jų problemos.

REKLAMA

– Kaip jautiesi su žiedu ant rankos?

– Žiauriai patinka. Šitas labai panašus, kaip ir 2022 m. Tik ten mėlynas ir parašyta „JKL“. Šis išskirtinis.

– Šioje serijoje žaidei per negaliu. Minėjai, kad jautiesi tragiškai. Ar šioje serijoje Margiris Normantas parodė, kiek stipriai jis nori laimėti?

– Greičiausiai taip. Aš tikrai per negaliu žaidžiau. Tokios rungtynės. Eini ir aukoji save.

– Koks viduje skirtumas yra tarp laimėtų dviejų LKL titulų?

– 2022 m. tai buvo mano pirmasis titulas. Buvo žiauriai saldu. Dabar reikės susitupėti, bet man, kaip vilniečiui prieš laimėti „Žalgirį“ yra nerealiai. Reikia suvokti, kad įvyko.

– Treneris iškart po rungtynių sakė, kad „Rytas“ dominavo pastaruosius trejus metus. Ar sutiktumėte su šia mintimi?

– Negaliu pasakyti, kad mes dominavome, bet turėjome „Žalgirį“ kišenėje. Turėjome parankių mikrodvikovų, ėjome atsipalaidavę, be spaudimo. Dabar nerealiai faina.

– Margiri, ar gali trumpai papasakoti, kokį kelią per šį sezoną nuėjo komanda?

– Mes juokėmės, kad amerikietiški kalneliai. Šūdina pradžia buvo, tiek KMT, tiek čempionų lygoje... Treji metai iš eilės. Slogi pradžia, bet kažkaip mes grįžtame, kaip komanda kažkokiu būdu. Susivienijame nerealiai. Marcusas atvyko galbūt laiku, galbūt ne laiku, bet jis davė nerealiai daug.

REKLAMA

Žibėnas Žibėnas

– Kodėl „Rytui“ pavasaris visada geresnis nei žiema ar ruduo?

– Turbūt šilčiau... Nežinau.

– Daugelio kontraktai baigiasi po šio sezono. Ar šitai komandai laikas skirstytis ant šios geros bangos, ar tęsti viską?

– Radzevičius lieka...

– O pats?

– O pats galvosiu. Turiu pliusą kitam sezonui. Žiūrėsime, kas gausis. Man svarbiausia laimėjimas... Reikia pasidžiaugti ir tada spręsime.

– Martynui Echodui tai – pirmasis titulas. Kiek smagu už šį bičą?

– Nerealiai. Jis verkė, tikrai nusipelnė, daug finalų pralaimėjo prieš „Žalgirį“. Labai džiugu už jį.

„Ilgoji pertrauka“: Brazdeikis ir Daviesas „Žalgiriui“, G.Oreliko išvykimas, „Ryto“ komplektacija ir padidinta alga Ą.Tubeliui, „Wolves“ naujokas, Europos taurės burtai ir agentų bonusai


Gairės: lkl, rytas, normantas
16 komentarai
Naujausi komentarai (16)
Geriausiai ivertinti (16)
PRO komentarai (6)
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti