Pasibaigęs. 07-06 18:30
OŽ atranka
Bahamai
89
Libanas
72
Pasibaigęs. 07-06 19:00
OŽ atranka
Kamerūnas
59
Latvija
72
Pasibaigęs. 07-06 21:00
OŽ atranka
Dominikos Respublika
77
Kroatija
80
Pasibaigęs. 07-06 21:30
OŽ atranka
Suomija
74
Ispanija
81
Pasibaigęs. 07-06 23:00
OŽ atranka
Italija
64
Lietuva
88
Pasibaigęs. Vakar 02:00
OŽ atranka
Puerto Rikas
98
Meksika
78
Pasibaigęs. Vakar 19:00
OŽ atranka
Latvija
69
Brazilija
94
Pasibaigęs. Vakar 21:00
OŽ atranka
Kroatija
69
Graikija
80
Pasibaigęs. Vakar 21:30
OŽ atranka
Ispanija
86
Bahamai
78
Pasibaigęs. Šiandien 01:00
OŽ atranka
Lietuva
68
Puerto Rikas
79

Komandos augimą ir kapitono auką įvertinęs G.Žibėnas: tai yra Margirio „per negaliu“ Normanto įtaka (29) VIDEO interviu, FOTOGALERIJA

Birželio 7 d., 22:59
G.Žibėnas (BNS nuotr.)
G.Žibėnas (BNS nuotr.)
Šaltinis: Krepsinis.net

Vilniaus „Rytas“ yra labai arti to, kad susigrąžintų dar 2022-aisiais laikytą Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“ trofėjų.

Giedriaus Žibėno auklėtiniai antrą kartą pratęsime palaužė Kauno „Žalgirį“ ir finalo serijoje iki trijų pergalių pirmauja 2:0.

Po antrojo triumfo „Ryto“ strategas prisiminė tiek pernykštę nesėkmę, tiek žaidėjų pažadus užbaigti pradėtą darbą, tiek komandos progresą viso sezono metu.

„Žinojome, kad „Žalgiris“ šiandien bandys suduoti smūgį nuo pat rungtynių pradžios. Taip ir buvo, bandė užgriūti ant mūsų, tuos smūgius ne iš karto, bet palaipsniui atlaikėme. Turėjome nuostabų gerbėjų užnugarį, kurie dominavo visas rungtynes, ar buvo pliusas, ar minusas. Taip pat privalau išskirti kapitono pavyzdį sunkiu komandai metu ir vieną pagrindinių pergalės priežasčių – mūsų gynėjus, kurie prie tokio spaudimo, kokį turi „Žalgiris“, per 45 minutes padarė tik 9 klaidas. Manau, kad tai ir buvo pagrindinės priežastys, kurios lėmė šios dienos pergalę“, – po mačo teigė G.Žibėnas.

REKLAMA

– Margiris Normantas neslėpė, kad žaidžia per skausmus. Per ką šis žmogus eina šioje serijoje?

– Eina per savo miestą. Aš nežinau, kaip serija baigsis, bet tai, kokį toną šiandien kapitonas uždėjo mūsų komandinei dvasiai, nežinant, laimėsime ar pralaimėsime seriją, žinau tik tai, kad ta komandinė dvasia iki sezono pabaigos nedings, koks rezultatas bebūtų. Čia yra Margirio „per negaliu“ Normanto įtaka.

– „Ryto“ rungtynių pabaigos kituose turnyruose nebuvo sklandžios. Kaip komanda subrendo šioje serijoje?

– Norime kažką laimėti šiemet, nėra jokių skambių pergalių ir vyrai į vasarą išeiti kažkaip skambiau. Niekas nesame patenkinti šiuo sezonu ir žinau, kad iki galo eisime „per negaliu“ bei žiūrėsime, ką tai atneš.

– Andrea Trinchieri daug šnekėjo apie prastą teisėjų darbą. Ar manote, kad tai turėjo daug įtakos rungtynėms?

REKLAMA

– Mes liksime vienintele komanda, kuri atkrintamosiose nešnekės apie teisėjus, laimime ar pralaimime.

– Gytis Masiulis svariai prisidėjo prie lemiamo spurto. Ar įžvelgiate pokyčių jo charakteryje?

– Žinote, Masiulis, Radzevičiaus blokas ar dar kažkas grąžino mus į rungtynes. Šiaip gerbėjai mus grąžino į rungtynes. Esmė, kad šiemet turime labai gerą lietuvių ir užsieniečių lydynį. Negaliu sakyti, kad tai yra skirtingos žaidėjų grupės, nes tai – viena komanda. Tiek legionieriai, tiek lietuviai eina vienoda linija, visi vienodai norime laimėti. Šiandien kažkam gal nebuvo rungtynės sėkmingesnės puolime, bet kiekvienas žaidėjas davė kažką kito, o finaluose tai ir lemia. Kažkas gerą pražangą padarė, kažkas grįžo gynybą ir stogą išrašė, kažkas geresnį metimą pataikė, kažkas gerbėjus pažadino ir komunikavo su jais teisingu metu. Kažkas nustojo su teisėjais šnekėti, kai reikėjo nustoti. Visi labai daug prisidėjo ir nesinori tik šnekėti apie pavardes.

– Dar ir lieka rezervų – kaip Marcusą Fosterį išlaisvinti iš Dovydo Giedraičio gniaužtų?

– Dar kartą pasikartosime – „Rytas“ nėra tik Marcuso komanda. Turime daugiau tų ginklų, daugiau potencialo, ne tik Marcusą, bet ir dešimt pramestų baudų metimų. Jei apibendrinant, žinome, kas mūsų laukia pirmadienį. Laukia pragaras ir turime būti tam pasiruošę, važiuoti kautis vienas už kitą, stovėti vienas už kitą ir įrodinėti komandinę dvasią, kurią rodėme iki šiol.

REKLAMA

REKLAMA

– Kokie pokyčiai šiose rungtynėse buvo padaryti ginantis prieš Luką Lekavičių?

– Visus pokyčius galime papasakoti savo žaidėjams, bet viešai tikrai jų nepasakosime. Pokyčių buvo, nes mums nepatiko ta laisvė, kurią Lukas turėjo pirmosiose rungtynėse. Jis yra žiauriai geras žaidėjas ir, kokią gynybą betaikytum, jis ras tų kelių. Aišku, norime jį varginti ne tik gynyboje, bet ir puolime. Šiandien ir puolime kažkur su juo elgėmės brandžiau.

– Nenustebino „Žalgirio“ sprendimas neišleisti į aikštę Brady Maneko?

– Manekas visoms komandoms yra taikinys ir kažkiek tai keičia, bet prieš rungtynes sakiau, kad prieš tokio lygio komandą reikia būti pasiruošus laiku daryti pakeitimus rungtynių metu ir tą su savo trenerių štabu mums pavyko padaryti. Ne visada tai pavyksta, bet šiandien pavyko. Kažkiek nustebino, bet manau, kad tai buvo taktinis sprendimas, o ne kažkokia trauma. Ir toliau turime būti pasiruošę kitokiems sprendimams, siurprizams ir į juos reaguoti ne per vėlai, o laiku.

– Tarp „Žalgirio“ legionierių daugiausiai žaidė 15 minučių gavęs Rolandas Šmitas. Šioje serijoje „Ryto“ pranašumas yra tinkamai pasirinkti legionieriai, kurie kovoja ir lemiamose sezono kovose?

REKLAMA

– Tie legionieriai visi yra Eurolygos žaidėjai, tai apie ką mes šnekame? Jie yra aukščiausio lygio žaidėjai. Nenoriu lįsti į jų kiemą, bet čia yra jų sprendimas, kas kokioje formoje ir kas ką neša komandoje. Nesinorėtų lįsti į tą kiemą.

– Vos viena komanda „Betsafe-LKL“ finalų istorijoje yra išlipusi iš 0:2. Kas dabar yra svarbiausia iš „Ryto“ pusės?

– Svarbiausia, faktas, kad „Žalgiris“ reguliariajame sezone jau laimėjo prieš mus trejas rungtynes paeiliui bei gali tai padaryti. Svarbiausia žinoti, kad eliminavimo rungtynėse mes nesame patys solidžiausi, Jonavoje trečiajame kėlinyje turėjome keturiolikos taškų deficitą. Turėjome ketvirtose rungtynėse 28 taškų deficitą prieš „vilkus“. Arba į tas rungtynes eisime taip, kaip Jonavoje ar prieš „vilkus“, arba tas rungtynes baigsime kaip čempionai. Yra tik du variantai.

– Kiek nuo sezono pradžios komanda paaugo psichologinės stiprybės prasme?

– Nuo sezono pradžios mums viskas aiškėja labiau ir labiau. Žinome, kas yra už ką atsakingi, žaidėjai irgi girdi jūsų nuomones, įžvalgas ir taip toliau, kad mes išsigąstame tų svarbesnių rungtynių. Žinote, į tas svarbias rungtynes atėjęs visada žaidi prieš labai stiprias komandas, kurios irgi ruošiasi. Gali kažkada pralaimėti, gali ir laimėti. Aš nepamenu, kad tose lemiamose rungtynėse mus kažkas daužytų į vienus vartus. Vyksta atvira kova. Kažkas vieną kartą laimės, kažkas – pralaimės. Taip sutapo, kad kelias svarbias rungtynes pralaimėjome, bet kova nuolat buvo.

REKLAMA

– Kiek ši komanda atsinešė kartėlio iš pralaimėto pernykščio finalo?

– Tai buvo pirmas sakinys, ką mes rūbinėje pasakėme po serijos prieš „vilkus“. Priminėme kai kuriems žaidėjams jų interviu, skaitėme ir Justino interviu vasarą, kodėl jis čia grįžta, tiek ir Marcuso, kodėl jis iš Kinijos čia grįžta. Jie jaučia tą kartėlį, jau nešnekant apie lietuvių branduolį. Žinome, kiek mažai pernai trūko ir labai viliuosi, kad labai iš tos klaidos, karčios patirties ir tos tragiškos pusantros minutės kažką atsinešime į tas lemiamas rungtynes.

„Ilgoji pertrauka“: Brazdeikis ir Daviesas „Žalgiriui“, G.Oreliko išvykimas, „Ryto“ komplektacija ir padidinta alga Ą.Tubeliui, „Wolves“ naujokas, Europos taurės burtai ir agentų bonusai


29 komentarai
Naujausi komentarai (29)
Geriausiai ivertinti (29)
PRO komentarai
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti
Redakcija rekomenduoja