Šiandien, 12:00
Olimpiada
Australija
0
Ispanija
0
Šiandien, 14:30
Olimpiada
Vokietija
0
Japonija
0
Šiandien, 18:15
Olimpiada
Prancūzija
0
Brazilija
0
Šiandien, 22:00
Olimpiada
Graikija
0
Kanada
0
Rytoj, 12:00
Olimpiada
Pietų Sudanas
0
Puerto Rikas
0
Rytoj, 18:15
Olimpiada
Serbija
0
JAV
0
07-30, 12:00
Olimpiada
Ispanija
0
Graikija
0
07-30, 14:30
Olimpiada
Kanada
0
Australija
0
07-30, 18:15
Olimpiada
Japonija
0
Prancūzija
0
07-30, 22:00
Olimpiada
Brazilija
0
Vokietija
0
07-31, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
0
Serbija
0
07-31, 22:00
Olimpiada
JAV
0
Pietų Sudanas
0
08-02, 12:00
Olimpiada
Japonija
0
Brazilija
0
08-02, 14:30
Olimpiada
Australija
0
Graikija
0
08-02, 18:15
Olimpiada
Kanada
0
Ispanija
0
08-02, 22:00
Olimpiada
Prancūzija
0
Vokietija
0
08-03, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
0
JAV
0
08-03, 22:00
Olimpiada
Serbija
0
Pietų Sudanas
0

K.Evanso traumos paliestas J.Gorhamas apie „Wolves“: daug mėšlo, jie bando žaisti nešvariai (14) interviu

Gegužės 27 d., 22:17
J.Gorhamas žiba serijoje su vilkais („Betsafe-LKL“ nuotr.)
J.Gorhamas žiba serijoje su vilkais („Betsafe-LKL“ nuotr.)
Gustavas Klikna

Vilniaus „Rytas“ sudavė dar vieną smūgį Vilniaus „Wolves Twinsbet“ Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) pusfinalyje. Giedriaus Žibėno kariauna po pertraukos perėmė iniciatyvą ir kontroliavo mačą iki pat pabaigos. 2:1. Iki finalo – vos viena pergalė.

„Komandinis darbas, – po mačo sakė Justinas Gorhamas. – Visi atėjo į rungtynes tiek taškų, tiek atkovotų kamuolių, tiek kietų atkrintamųjų lygio pražangų prasme. Visi šiandien buvo puikūs, bet darbas dar nepadarytas.“

Turbūt pagrindinis serijos „X faktorius“ – tas pats J.Gorhamas. „Ryto“ puolėjas per trejas pastarąsias rungtynes fiksuoja 20,6 naudingumo balo vidurkį ir pirmadienį vėl žibėjo ryškiausiai. 14 taškų, 5 atkovoti kamuoliai ir 21 balas. Visiška ramybė, užtikrintumas ir lyderystė pernelyg neprašant kamuolio.

„Tiesiog stengiuosi nuvesti komandą į titulą, darau mažus dalykus, kurie veda prie didelių, – sakė puolėjas. – Viskas ateina natūraliai, tiesiog išlieku kantrus, daug dirbu gynyboje, gilinuosi į detales ir tai garantuoja pergales.“

REKLAMA

Derbio serija – labai emocinga. Nuolatinis apsikeitimas „epitetais“ aikštelėje, susistumdymai, „Ryto“ sirgalių įkandimai baneriais, trenerių apsikeitimai replikomis per spaudos konferencijas ir kieta kova. Įdomu stebėti tokį šou. Kiek daug tarpusavyje aikštelėje kalbasi priešininkai?

„Daug mėšlo, – atsakė J.Gorhamas. – Jie bando žaisti nešvariai ir išmušti mus iš ritmo, bet mes žaidėme savo žaidimą visus metus ir niekas mūsų neišmuš. Žaidžiame per savo stiprybes. Kai jie kalba mėšlą, aš atsakau tuo pačiu, bet taip pat galvoju apie kitą ataką. Aš tiesiog mėgaujuosi, žaidžiu išdidžiai ir tiek.“

Gorhamas Gorhamas

– Per pirmuosius du kėlinius vyko lygi kova, tačiau trečiajame spurtavote 19:4, pabėgote ir praktiškai kontroliavote visas rungtynes. Kokios buvo pagrindinės to priežastys?

REKLAMA

– Prieš pertrauką jie sumetė 6 metimus iš po krepšio paeiliui. To negali būti. Mes didžiuojamės, kad esame komanda, kuri žaidžia fiziškai, todėl negalime taip lengvai praleisti varžovų. Per pertrauką pakeitėme fiziškumą, turime būti tokie, kokie buvome antroje pusėje.

– Rasheedas Sulaimonas sužaidė įspūdingas rungtynes, bet nė vienas kitas „Wolves“ žaidėjas nepelnė bent 10 taškų. Ką manote apie „Ryto“ gynybinį potencialą ir kiek jo šiandien parodėte?

– Sulaimonas yra puikus žaidėjas ir visiškas jų lyderis. Akcentavome, kad turime apriboti jų vaidmens žaidėjus. Tai buvo komandinė pergalė. Aukštaūgiai gerai saugojo lanką, bet Sulaimonas vis tiek rado būdų, kaip pelnyti taškus. Turime su tuo gyventi, bet kitus jų žaidėjus apribojome.

– Po pralaimėjimo pirmajame mače Giedrius Žibėnas sakė, kad žaidėjai nežino, kur yra. Ar po to mačo turėjote specialų susirinkimą ir pasikalbėjote?

– Jokio ypatingo susitikimo, tiesiog video, daug video. Bet po pirmųjų rungtynių niekas nepanikavo. Mes pakeitėme tam tikrus dalykus ir serijos pranašumas nusviro į mūsų pusę. Dabar reikia viską uždaryti.

REKLAMA

– Kaip „Rytas“ pasikeitė po pirmųjų rungtynių?

– Pasikeitė maži dalykai. Eliminavome jų pranašumus, nebeleidžiame veržtis į stiprią ranką, fiziškumas. Tai leido apversti viską.

– Šioje serijoje fiksuojate po beveik 21 naudingumo balo vidurkį. Kas darosi su Justinu Gorhamu?

– Tiesiog stengiuosi nuvesti komandą į titulą, darau mažus dalykus, kurie veda prie didelių. Viskas ateina natūraliai, tiesiog išlieku kantrus, daug dirbu gynyboje, gilinuosi į detales ir tai garantuoja pergales.

– Šioje serijoje esate vienas daugiausiai kalbančių žaidėjų. Kodėl pasirinkote tokią liniją ir kaip sugebate išlikti susikoncentravęs?

– Tu turi žaisti su pasitikėjimu, išdidžiai ir mėgautis krepšiniu. Tai yra derbis – „Rytas“ prieš „Wolves“. Aš tiesiog stengiuosi mėgautis, atsinešti energiją į kiekvieną mačą.

– Kiek daug kalbi šioje serijoje ir kiek daug „Wolves“ kalba?

– Daug mėšlo. Jie bando žaisti nešvariai ir išmušti mus iš ritmo, bet mes žaidėme savo žaidimą visus metus ir niekas mūsų neišmuš. Žaidžiame per savo stiprybes. Kai jie kalba mėšlą, aš atsakau tuo pačiu, bet taip pat galvoju apie kitą ataką. Aš tiesiog mėgaujuosi, žaidžiu išdidžiai ir tiek.

REKLAMA

– Keenanas Evansas patyrė sunkią traumą. Kaip jaučiatės dėl to?

– Aš jaučiuosi blogai dėl jo. Jis patyrė sunkią traumą praėjusiame sezone, tačiau sugrįžo taip, lyg nieko nebuvo nutikę. Žiūrėjau tas rungtynes, jaučiuosi labai blogai. Nepažįstu jo asmeniškai, bet tai palietė mane. Jis yra „Žalgirio“ žaidėjas, bet taip pat ir žmogus. Nusiunčiau jam žinutę, pasakiau, kad galvoju apie jį ir už jį meldžiuosi. Linkiu jam visko, ko geriausio ir greito atsigavimo.

– Ar jis jums atsakė?

– Dar ne.

– Esate per žingsnį nuo finalo. Ką turite padaryti, kad uždarytumėte seriją?

– Neatsipalaiduoti. Darbas nėra baigtas. Svarbu atsistatyti, būti psichologiškai pasiruošusiems ir taip užbaigti seriją.

– Kiek antrosios serijos rungtynės viską apvertė?

– Mes pasiuntėme žinutę. Uždėjome koją jiems ant... Žinote, ką noriu pasakyti. Norėjome tiesiog išlaikyti fiziškumą ir išmušti juos iš vėžių.

„Ilgoji pertrauka“: Kaukėno klaidos ir kompetencija, Lietuva elite su Maksvyčiu, „Ryto“ abonementai, „Lietkabelio“ likę darbai, 20-mečių pasirodymas ir perspektyvos, žurnalistinė etika dėl situacijos Puerto Rike ir LKL klubų pinigai iš generalinių rėmėjų


Gairės: lkl, rytas, gorhamas
14 komentarai
Naujausi komentarai (14)
Geriausiai ivertinti (14)
PRO komentarai (1)
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti
Penktas kėlinys