Pasibaigęs. 07-06 18:30
OŽ atranka
Bahamai
89
Libanas
72
Pasibaigęs. 07-06 19:00
OŽ atranka
Kamerūnas
59
Latvija
72
Pasibaigęs. 07-06 21:00
OŽ atranka
Dominikos Respublika
77
Kroatija
80
Pasibaigęs. 07-06 21:30
OŽ atranka
Suomija
74
Ispanija
81
Pasibaigęs. 07-06 23:00
OŽ atranka
Italija
64
Lietuva
88
Pasibaigęs. Vakar 02:00
OŽ atranka
Puerto Rikas
98
Meksika
78
Pasibaigęs. Vakar 19:00
OŽ atranka
Latvija
69
Brazilija
94
Pasibaigęs. Vakar 21:00
OŽ atranka
Kroatija
69
Graikija
80
Pasibaigęs. Vakar 21:30
OŽ atranka
Ispanija
86
Bahamai
78
Pasibaigęs. Šiandien 01:00
OŽ atranka
Lietuva
68
Puerto Rikas
79

Eurolygai pasiruošęs D.Sirvydis: apie nerealią bronzą ir derybas su „Žalgiriu“ (31) interviu

Birželio 11 d., 22:30
D.Sirvydis pasiruošęs kilti į Eurolygą („Betsafe-LKL“ nuotr.)
D.Sirvydis pasiruošęs kilti į Eurolygą („Betsafe-LKL“ nuotr.)
Gustavas Klikna

Deividas Sirvydis įspūdingai užbaigė įspūdingą savo sezoną. Dar praėjusią vasarą daug žmonių abejojo snaiperio galimybėmis sužibėti aukštesniame lygyje, buvo kvestionuojamas krepšininko etapas JAV ir apskritai, nebuvo aišku, kokį D.Sirvydį išvysime. Tačiau šiame sezone lietuvis nutildė visus kritikus, turėjo žvėriškus metus ir birželio 11-osios vakarą laimingas sėdėjo su LKL bronza ant kaklo.

18,9 taško vidurkis Europos taurėje (geriausias rezultatas lygoje), 22 taškų vidurkis KMT, 15,6 taško – LKL. Ir reguliariajame sezone įsibėgęs D.Sirvydis atkrintamosiose nesustojo: pavyzdžiui, bronziniame finale 24-erių talentas fiksavo 20,3 taško vidurkį. Elitas.

Ketvirtajame bronzinės serijos mače D.Sirvydis taip pat parodė, kiek stipriai paaugo per sezoną. Vilnietis prametė pirmuosius 5 savo tritaškius, tačiau nesulūžo, mačą užbaigė su 20 taškų ir atvedė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ į LKL bronzą. 3:1 serijoje įveiktas Vilniaus „Wolves Twinsbet“ klubas.

REKLAMA

„Nerealus jausmas, – po pergalės mažajame finale kalbėjo D.Sirvydis. – Keista tai sakyti laimint trečią vietą, bet kaip treneris sakė, kaip ir visa komanda, kaip ir visi matė – labai sunkūs metai. Apdovanojome save. Nerealus jausmas.“

Sparčiai tobulėjantis snaiperis yra siejamas su Kauno „Žalgiriu“ ir žiniasklaidoje jau skelbiama, kad D.Sirvydis kitą sezoną apsivilks žaliai baltus marškinėlius. Ar abi pusės jau iš tikrųjų pasiekė susitarimą?

„Dar kol kas ne. Nieko negaliu pasakyti“, – mįslingai atsakė lietuvis.

Sirvydis Sirvydis

– Kiek didelė ta našta buvo, kuri nukrito po laimėtos bronzos?

– Net neįsivaizduojate. Šiandien rungtynės... Dažniausiai turiu savo rutiną, miegu per pietus prieš rungtynes. Šiandien jauduliukas prieš rungtynes buvo, pilna emocijų... Sunku atsigauti dabar ir labai gera.

REKLAMA

– Ar galėtumėte papasakoti, koks sunkus ir permainingas šis sezonas buvo komandai?

– Nežinau... Akivaizdžiausias dalykas, kad pilna sudėtimi sužaidėme tik mėnesį ar du. Tai viską pasako, bet tas medalis viską atperka ir ačiū dievui, kad buvau šios komandos dalis, Ačiū organizacijai, ačiū fanams.

– Dar prieš sezoną buvo kalbama, kad Nenadas Čanakas puikiai dirba su jaunais žaidėjais. Ar nudžiugai pamatęs, kad jis atvyksta treniruoti „Lietkabelio“?

– Be abejo. Vieša paslaptis, kad ir prieš 2–3 metus esame turėję kontaktą. Tikrai smagu.

– Ką pačiam davė šis sezonas?

– Viską, ką matėte iš manęs. Patobulinti įgūdžiai ir panašiai. Tikrai gera patirtis ir realiai pirmieji metai, kai kažkokį rezultatą galėjau rodyti iš asmeninės pusės. Tikrai labai smagu ir nuostabu.

– Turėjote žvėrišką sezoną. Ar pats esate patenkintas tuo, ką parodei?

– Manau, kad esu patenkintas. Visada gali būti geriau, tobulai nebus. Esu tikrai laimingas. KMT antra vieta, čia trečia vieta. Nenoriu kalbėti už klubą, bet manau, kad tikslai įvykdyti.

REKLAMA

– Daug kas prieš sezoną kalbėjo, kad neaišku, kas bus iš D.Sirvydžio, gaudavote nemažai kritikos. Kokį kelią nuėjote, kad atsidurtumėte čia, kur esate dabar?

– Po metų Vilniuje ir ketverių metų Amerikoje ta kritika manęs nebestebina. Niekas manęs nepaveikė.

– Ar yra žmogus, kuriam norėtumėte labiausiai padėkoti?

– Pradedant nuo šeimos, tėvų, senelių, agentų, mano draugės, trenerių, sirgalių. Dėkoju visiems, kurie prisidėjo ir pasakė kažkokį gerą žodelį, padėjo, motyvavo. Ačiū visiems.

– Jūsų tėtis viename Krepsinis.net interviu šį sezoną pasakė: „Ne kiekvienas atlaikytų, ką jis patyrė.“ Ką jums pačiam teko išgyventi ir ištverti šiame karjeros kelyje?

– Sunku buvo. Daugiausiai buvo psichologiniai aspektai, didžiulis spaudimas, kai dar buvau Vilniuje ir tas spaudimas iš žurnalistų... Esu dėkingas už visą tą kelią, kurį praėjau ir be viso to spaudimo nebūčiau čia. Ačiū Dievui, kad viskas taip susiklostė.

– Ar turite kažkokį terminą, iki kada nori pasirašyti naują kontraktą?

– Šiuo momentu apie tai negalvoju. Pirmas dalykas, ką reikia padaryti, tai gerai atšvęsti ir bent kiek išeina pailsėti prieš rinktinės stovyklą ir tame tarpe turėtų kažkas paaiškėti.

REKLAMA

– Ar jaučiatės pasiruošęs žengti į Eurolygą?

– Manau, kad taip. Niekada savęs nenuvertinau ir nenuvertinsiu. Tuo pačiu ir neišaukštinsiu, bet manau, kad esu pasiruošęs.

– Kokios bus jūsų artimiausios savaitės?

– Savaitės pabaigoje renkamės su rinktine į stovyklą. Norisi pailsėti kelias dienas, prasivalyti galvą, išsigydyti mikrotraumeles, kiek išeina ir žaisime krepšinį toliau visą vasarą.

„Ilgoji pertrauka“: Brazdeikis ir Daviesas „Žalgiriui“, G.Oreliko išvykimas, „Ryto“ komplektacija ir padidinta alga Ą.Tubeliui, „Wolves“ naujokas, Europos taurės burtai ir agentų bonusai


31 komentarai
Naujausi komentarai (31)
Geriausiai ivertinti (31)
PRO komentarai (2)
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti
Redakcija rekomenduoja