Pasibaigęs. 10-13 16:50
Betsafe-LKL
M Basket
46
Uniclub Bet-Juventus
91
Pasibaigęs. 10-13 19:00
Betsafe-LKL
Šiauliai
95
Nevėžis-Optibet
91
Pasibaigęs. 10-15 18:30
KMT
CBet
88
Neptūnas
84
Pasibaigęs. 10-15 19:00
KMT
Nevėžis-Optibet
89
M Basket
71
Pasibaigęs. 10-15 19:30
Europos taurė
Cedevita Olimpija
76
7bet-Lietkabelis
72
Pasibaigęs. 10-15 21:30
Eurolyga
Virtus
68
Žalgiris
71
Pasibaigęs. 10-16 18:30
KMT
Šiauliai
87
Uniclub Bet-Juventus
83
Pasibaigęs. 10-16 19:30
Čempionų lyga
Rytas
98
Šlask
75
Pasibaigęs. 10-16 21:30
Europos taurė
Joventut
63
Wolves Twinsbet
86
Pasibaigęs. Vakar 21:30
Eurolyga
EA7 Emporio Armani
82
Žalgiris
85
Rytoj, 16:00
Betsafe-LKL
CBet
0
M Basket
0
Rytoj, 16:50
Betsafe-LKL
Šiauliai
0
Neptūnas
0
Rytoj, 19:00
Betsafe-LKL
Wolves Twinsbet
0
Uniclub Bet-Juventus
0
10-20, 16:50
Betsafe-LKL
Žalgiris
0
7bet-Lietkabelis
0
10-20, 19:00
Betsafe-LKL
Nevėžis-Optibet
0
Rytas
0
10-22, 18:30
KMT
M Basket
0
Šiauliai
0
10-22, 19:00
Europos taurė
7bet-Lietkabelis
0
Breso Burgo JL
0
10-22, 20:45
Europos taurė
Trefl
0
Wolves Twinsbet
0
10-23, 18:30
KMT
Uniclub Bet-Juventus
0
CBet
0
10-23, 19:00
KMT
Neptūnas
0
Nevėžis-Optibet
0
10-24, 20:00
Eurolyga
Žalgiris
0
Maccabi
0
10-26, 16:50
Betsafe-LKL
Rytas
0
Šiauliai
0
10-26, 19:00
Betsafe-LKL
Uniclub Bet-Juventus
0
7bet-Lietkabelis
0
10-27, 16:50
Betsafe-LKL
Wolves Twinsbet
0
Žalgiris
0
10-27, 19:00
Betsafe-LKL
M Basket
0
Neptūnas
0
10-28, 18:30
Betsafe-LKL
Nevėžis-Optibet
0
CBet
0
10-29, 19:00
Europos taurė
Wolves Twinsbet
0
Bešiktaš
0
10-30, 18:30
KMT
Nevėžis-Optibet
0
Šiauliai
0
10-30, 19:00
KMT
Neptūnas
0
Uniclub Bet-Juventus
0
10-30, 19:30
Čempionų lyga
Rytas
0
Falco
0
10-30, 20:00
Eurolyga
Žalgiris
0
Crvena Zvezda
0
10-30, 21:45
Europos taurė
Valencia
0
7bet-Lietkabelis
0
10-31, 19:00
KMT
CBet
0
M Basket
0
11-01, 20:00
Eurolyga
Žalgiris
0
Monaco
0

„Ryto“ vadovai: apie konkurenciją su „Wolves“, pratęstą sutartį su Čempionų lyga ir naujos arenos planus

FOTOGALERIJA (57)
Rugsėjo 29 d. 10:52
„Ryto“ vadovai pristatė planus ir ambicijas (BNS nuotr.)
„Ryto“ vadovai pristatė planus ir ambicijas (BNS nuotr.)
Gabrielė Miknevičiūtė
Krepsinis.net

Penktadienio vakarą Vilniaus „Rytas“ surengė spaudos konferenciją, kurioje dalyvavo direktorius Jaroslavas Latušinskij ir sporto direktorius Donatas Zavackas.

Iš pradžių buvo pristatyti finansai, apie kuriuos daugiau informacijos rasite čia, tuo tarpu vėliau komandos vadovai atsakė į žurnalistų bei sirgalių klausimus apie būsimą sezoną, ambicijas ir konkurenciją su „Wolves“ komanda.

– Kokie šansai didinti klubo biudžetą?

– (J.L.) Rezervų visada yra, kasmet iškeliame gana ambicingus tikslus mūsų klubo dydžiui. Sporto sritis yra dinamiška, kartais viskas gali vykti ne pagal planą, bet jei viskas pavyks, rezervų yra. Dėl galimybių surasti generalinį rėmėją, norime kurti savo prekės ženklą. Jei pavyks, gal rasime bendradarbiavimo galimybes.

– Paskelbus apie partnerystę su „Grigeo“, buvo nepasitenkinimų. Kokie kriterijai yra renkantis partnerius?

– (J.L.) Kriterijai egzistuoja, visada stengiamės bendradarbiauti su kompanijomis, kurios turi panašią viziją ir moralinį kompasą. Mes kalbėjome su jų vadovais, jie nori prisidėti prie mūsų gerovės, tai daro sąžiningai ir atvirai.

– Ar yra galimybė rekonstruoti „Jeep“ areną ar „Rytui“ turėti naujus namus?

– (J.L.) Šiuo metu apie rekonstrukciją nekalbama, tai gana sudėtingas procesas architektūrine ir biurokratine prasme. Dėl naujų namų ateityje, manau, kad galimybė reali, tam reikalingi resursai, jei bus noras, gal netolimoje ateityje galėsime pasidžiaugti.

– Planas turėti naują areną?

– Kol kas nieko apčiuopiamo nėra. Namų arenos problema gerai žinoma dalininkams bei savivaldybei, žinau, kad šiuo klausimu yra aktyviai dirbama šiuo metu. Manau, kad 3 mėnesių bėgyje, gal kiek vėliau, savivaldybė ar mes patys išeisime su naujiena. Ta linkme judama.

– Kodėl namų rungtynes su „Wolves“ žaisite ASG arenoje?

– (J.L.) Galime atsidaryti skaidres ir pažiūrėti iš bilietų planuojamą biudžeto dalį. Suprantu sirgalių abejones, čia kiekvieno asmeninis apsisprendimas, mes kaip klubo vadovai turime užtikrinti sklandų ir subalansuotą biudžetą, norime tapti nepriklausomi labiau nuo savivaldybės finansavimo. Žaidimas ASG tokiomis sąlygomis leis mums dėti žingsnį į priekį. Ilgoje perspektyvoje tai bus geras ir pateisinantis save žingsnis.

– „Wolves“ turi didesnį biudžetą nei jūs. Ar tai nerodo jūsų konkurencinės kovos tam tikro pralaimėjimo?

– (J.L.) Atsakymą sufleruoja jų struktūra. Tai privataus kapitalo klubas. Turime ir privačių finansų, bet pagrindinis dalininkas – savivaldybė. Su ja dirbame ta linkme, kad didintume biudžetą, būtume mažiau priklausomi nuo jos.

– Kiek tikitės surinkti sirgalių į ASG areną?

– (J.L.) Tikslių skaičių nepasakysiu, jei taikytumėmės į 4,5 tūkst. didžiausiuose mačuose, tai būtų gera pradžia. Tikimės, kad metai, praleisti „Jeep“, leido sirgaliams suprasti, kokia jie didelė galia. Buvo kritikos dėl angaro ar kažko, bet atmosfera čia unikali. Mūsų tikslas tai perkelti į ASG areną.

– Kaip atrodys „Ryto“ namai ASG?

– (J.L.) Tai viena iš susitarimo sąlygų, kurią akcentavome, kad jei pereiname į ASG, į sutartį įtraukiame tam tikras detales. Per mūsų rungtynes arenoje nebūtų „Wolves“ logotipų. Ten žaisime rungtynes su „Wolves“, „Žalgiriu“, „7bet-Lietkabeliu“, ČL mačus ir jei pavyks – LKL pusfinalius ir finalus.

– Į sostinę persikėlė naujas klubas, kaip tai paveiks sirgalių pasiskirstymą?

– (J.L.) Galima vertinti dvejopai, nes tarsi platesnis pasirinkimas sirgaliams, bet geras impulsas sirgaliams susiburti. Konkurencija visada yra gera, jei žaidžiama pagal taisykles. Turime lojalią sirgalių bazę, su kuria dirbame ir bandome auginti. Šiemet galėtų būti pradėtas reikšmingesnis žingsnis, kuris padėtų užauginti sirgalių bendruomenę.

– Ar reaguosite į „Žalgirio“ ir „Wolves“ marketingą sostinėje?

– (J.L.) Taip, norime stiprinti prekės ženklą Vilniuje. Žibėnas kažkada gerai pasakė, kad sėkmė mėgsta tylą. Nenorėčiau atskleisti daug detalių, bet tai bus daroma keliais kanalais. Ne tik fizine reklama, bet ir socialiniuose tinkluose. Pabaigoje sezono matysime to rezultatus.

– Kokia klubo perspektyva 5–10 metų laikotarpiu? Ar planuojama likti Čempionų lygoje?

– (D.Z) Dėl perspektyvos, sunku žvelgti tiek toli, bet stengiamės planuoti žingsnius 2–3 metus į priekį. Meluočiau, jei sakyčiau planą, kur žaisime ar ką darysime. Tokio plano dar nėra. Liekame ČL, sutartis pratęsta dar trejiems metams. Gandų tarp klubų ar viešoje erdvėje visada yra, kad turnyrai gali jungtis, bet tai daugiau gandai. Kol kas nematome, kad kažkas būtų daroma. Jei taip bus, žiūrėsime.

– Ar turite planą rengti ČL arba jaunimo turnyro finalo ketvertą?

– (D.Z.) Mes buvome labai arti to pernai metais, kad surengtume jaunimo turnyrą, bet paskutinę minutę mus nukonkuravo. Turėjome tam geras sąlygas. Jei finansai leis, jei matysime, kad turime smagią jaunimo komandą, bandysime ir šiemet. Planai dėl pagrindinio turnyro finalinių kovų visada buvo ir jie niekada nedingo. Reikia suprasti, kad tai ne vien mūsų užgaidos, bet ir kiti klubai pretenduoja tai rengti. Jei matysime, kad yra šansai, kodėl ne.

– Ar neplanuojate papildymo, kol traumuoti yra Martynas Echodas ir Gytis Radzevičius?

– (D.Z) Tikrai neieškome, tą rinką stebime. Martynas turėtų grįžti artimiausiomis savaitėmis, jis sportuoja individualiai ir daro pratimus, jo sugrįžimas neturėtų užtrukti. Gytis taip pat dirba kryptingai, yra pasiruošęs pradėti reabilitacijos kitą etapą. Jo trauma kompleksinė, jis daro progresą ir tikimės jį 1–2 mėn. bėgyje turėti jį pas save. Turime subalansuotą sudėtį ir bandysime verstis su tuo, ką turime.

– O finansinių rezervų papildymui yra?

– (D.Z.) Priklauso nuo situacijos, kaip komanda atrodys, kokios bėdos kamuos. Tai klausimas, sprendžiamas eigoje.

– Ar planuojama kažkaip spręsti jaunimo talentų nutekėjimą iš „Ryto“ sistemos?

– (D.Z.) Klausimas skaudus. Paskutinės tendencijos tokios, kad didelis procentas jaunų lietuvių kelia sparnus už Atlanto. Su šia bėda susiduria ne tik mūsų klubas, bet ir kitos Europos komandos. JAV rinka dabar labai populiari, su naujomis taisyklėmis leidžiama NCAA mokėti pinigus, mano laikais taip nebuvo. Tai keičia žaidimą. Jaunimas ne tik gauna solidžias sumas, bet ir pilną išlaikymą, pilną mokslą. Visi stengiamės gerinti sąlygas, bet pasirinkimą daro žaidėjas. Stebuklingo mygtuko neturime, tai globali problema.

– Ar planuojama į „Jeep“ arenos palubes grąžinti legendas ar jų sąrašą pildyti?

– (J.L.) Planuojama tik kiek kitu pavidalu. Dėl sąrašo papildymo, komunikuosime su sirgaliais, norime kurti bendruomeniškumą, kad daugiau sirgalių dalyvautų mūsų veikloje. Artimiausiu metu informuosime.

– Kaip vertinate „Ryto“ vasaros darbus?

– (D.Z.) Norisi tęstinumo, jį išlaikyti, tai prideda solidumo. Mūsų tikslas buvo išlaikyti Gytį, Margirį, dėjome dideles pastangas, kad išlaikytume Gorhamą, kas pavyko. Iš pirmų opcijų, ne viskas pavyko, bet nesinorėtų sakyti, ko negavome, esame patenkinti tuo, ką turime. Ar tai buvo viena, ar kita opcija. Vasaros rinka pašėlusi, viena diena gali lemti, turėsi žaidėją ar ne, apsisprendimo laisvė pas visus didelė.

Vieninteliai du dalykai, ką norėtume turėti, tai Gytį ir Martyną sportuojančius jau dabar, komandos paveikslas jiems prisijungus keisis. Jie yra dalis komandos, žino, ką reiški atstovauti klubui. Šiais metais pavyko surinkti jaunatvišką komandą, mūsų vidurkis nėra didelis. Mes vėl žaisime greitą krepšinį, turime daug jaunatviškumo, visi norime bėgti, mesti, tuo mūsų žaidimas nesikeis. Komanda buvo komplektuojama, kad turėtume greičio, atletiškumo, o kaip atrodys, pamatysime ateityje.

– Kokie yra šio sezono tikslai?

– (D.Z.) Mūsų tikslas būti LKL finale, bandyti nugalėti. KMT po pernai pralaimėjimo pusfinalyje irgi norėtume pasiekti titulą, nors žinome, kaip tai sunku. Pernai mums tos 2 rungtynės nesusiklostė, šiemet tikimės geresnio rezultato. Nesinori prisišnekėti, atvyksta komandos, visos nori nugalėti. Čempionų lygoje dvejus metus iš eilės patekome į „Top 16“, bet nepavyko žengti į aštuonetą. Logiškas tęsinys – aštuonetas, bet kitų komandų komplektacija, pasistiprinimas irgi didelis.

„Ilgoji pertrauka“: geriausių Lietuvos krepšininkų TOP20 – Buzelio potencialas ir galimybės, pelenės istorijos, veteranų likimai, Ulanovo pajėgumas ir kaip kai kurie žaidėjai atrodytų kitose komandose

57 komentarai
Naujausi komentarai (57)
Geriausiai ivertinti (57)
PRO komentarai (1)
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti
ILGOJI PERTRAUKA