Pasibaigęs. 09-29 16:50
Betsafe-LKL
M Basket
93
Šiauliai
95
Pasibaigęs. 09-29 18:30
Betsafe-LKL
Nevėžis-Optibet
76
Žalgiris
89
Pasibaigęs. 09-29 19:00
Betsafe-LKL
Neptūnas
90
CBet
87
Pasibaigęs. 10-01 19:00
Europos taurė
7bet-Lietkabelis
74
Hapoel
94
Pasibaigęs. 10-01 20:45
Europos taurė
Hapoel
89
Wolves Twinsbet
84
Pasibaigęs. 10-01 21:00
Čempionų lyga
UnaHotels
77
Rytas
67
Pasibaigęs. 10-03 20:00
Eurolyga
Žalgiris
74
Barcelona
67
Pasibaigęs. Vakar 16:00
Betsafe-LKL
Nevėžis-Optibet
78
7bet-Lietkabelis
85
Pasibaigęs. Vakar 16:50
Betsafe-LKL
M Basket
86
Wolves Twinsbet
95
Pasibaigęs. Vakar 19:00
Betsafe-LKL
CBet
104
Šiauliai
93
Šiandien, 16:50
Betsafe-LKL
Rytas
0
Žalgiris
0
Šiandien, 19:00
Betsafe-LKL
Uniclub Bet-Juventus
0
Neptūnas
0
10-08, 19:00
Europos taurė
Wolves Twinsbet
0
Ratiopharm
0
10-08, 19:00
Europos taurė
7bet-Lietkabelis
0
Aris
0
10-11, 21:15
Eurolyga
Olympiacos
0
Žalgiris
0
10-12, 16:50
Betsafe-LKL
7bet-Lietkabelis
0
Rytas
0
10-12, 19:00
Betsafe-LKL
Neptūnas
0
Wolves Twinsbet
0
10-13, 16:50
Betsafe-LKL
M Basket
0
Uniclub Bet-Juventus
0
10-13, 19:00
Betsafe-LKL
Šiauliai
0
Nevėžis-Optibet
0
10-15, 19:30
Europos taurė
Cedevita Olimpija
0
7bet-Lietkabelis
0
10-15, 21:30
Eurolyga
Virtus
0
Žalgiris
0
10-16, 19:30
Čempionų lyga
Rytas
0
Šlask
0
10-16, 21:30
Europos taurė
Joventut
0
Wolves Twinsbet
0
10-17, 21:30
Eurolyga
EA7 Emporio Armani
0
Žalgiris
0
10-19, 16:00
Betsafe-LKL
CBet
0
M Basket
0
10-19, 16:50
Betsafe-LKL
Šiauliai
0
Neptūnas
0
10-19, 19:00
Betsafe-LKL
Wolves Twinsbet
0
Uniclub Bet-Juventus
0
10-20, 16:50
Betsafe-LKL
Žalgiris
0
7bet-Lietkabelis
0
10-20, 19:00
Betsafe-LKL
Nevėžis-Optibet
0
Rytas
0

Apie „Wolves“ bandymus užimti sostinę griežtai pasisakęs J.Gorhamas: tai bus mūšis dėl Vilniaus

interviu (51)
Gegužės 22 d. 12:18
J.Gorhamas laukia neeilinio derbio („Betsafe-LKL“ nuotr.)
J.Gorhamas laukia neeilinio derbio („Betsafe-LKL“ nuotr.)
Gustavas Klikna
Krepsinis.net

Ta diena pagaliau išaušo – Vilniaus „Rytas“ ir Vilniaus „Wolves Twinsbet“ pirmą kartą Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) istorijoje susitiks atkrintamųjų serijoje. Tokio derbio Vilniaus krepšinio istorijoje nėra buvę, o dabar Lietuvos krepšinio sirgalių laukia bent trejos rungtynės. Ruoškitės popokornus, bus karšta. Dvi komandos, kurios švelniai tariant nedemonstruoja meilės viena kitai, susirems kovoje dėl finalo.

Šį sezoną abi komandos reguliariajame sezone susitiko tris kartus. Pirmąjį susitikimą 84:74 laimėjo vilkai, o likusius du užtikrintai pasiėmė „Rytas“ (89:72, 99:83). Visuose mačuose netrūko žiežirbų tarp žaidėjų, kandžių pasisakymų po ungtynių ir „Ryto“ sirgalių išstojimų tiek banerių būdu, tiek socialiniuose tinkluose. Belieka tik laukti, ką pasiūlys šis pusfinalis.

„Jaučiamės gerai. Esame gerai paruošta komanda. Žinome, kas pastatyta ant kortos. Esame pasiruošę sutvarkyti reikalus šioje serijoje“, – prieš seriją tinklalapiui Krepsinis.net užtikrintai kalbėjo vienas „Ryto“ lyderių Justinas Gorhamas.

Nepaisant pasitikėjimo savimi, „Ryto“ puolėjas atidavė pagarbą „Wolves Twinsbet“ žaidimui ir atskleidė, kas bus svarbiausia šiame pusfinalyje, kuris bus žaidžiamas iki trijų pergalių.

„Jie turi daug vyrukų, kurie žaidžia gerai. Tai yra labai gerai subalansuota komanda. Žagaro sugrįžimas juos dar labiau sustiprino. Labai talentinga „Wolves“ gynėjų linija. Stebėjome visas rungtynes. Jie turėjo fizišką varžovą – „Neptūną“. Žinau, kad dabar žaidžiame fizišką krepšinį ir reikės to fiziškumo nemažinti. Taip pat svarbu bus sukontroliuoti jų perimetro žaidėjus. Ten jie turi daug talento, bet mes turime gerus perimetro gynėjus, duosime spaudimo ir manau, kad apribosime juos. Taip pat gynybą reikės kuo efektyviau konvertuoti į greitas atakas. Tai yra mūsų vizitinė kortelė“, – sakė sostinės klubo aukštaūgis.

Gorhamas Gorhamas

2022 m. įsikūręs „Wolves“ klubas pirmąjį sezoną namų rungtynes žaidė Alytuje ir tik prieš šį sezoną persikėlė rungtyniauti į Vilnių. Šis komandų „suartėjimas“ dar labiau įplieskė priešpriešą. Kad komandos į viena kitą žiūri ne tik, kaip į eilinę varžovę, rodo ir žaidėjų pasisakymai. Po serijos su Jonavos „CBet“ tinklalapiui BaskeNews išstojo Marcusas Fosteris.

„Žvelgiant emociškai, smagu būtų susitikti su „Wolves“, tai būtų daugiau nei apie krepšinį. Visa situacija su jų komanda, savininku, tuo pačiu miestu. Tai pridėtų papildomų aistrų, būtų nuostabi kova“, – sakė vilniečių lyderis.

J.Gorhamas taip pat yra skambiai pasisakęs. Tinklalapio Krepsinis.net interviu praėjusių metų lapkričio mėnesį, amerikietis pavadino „Wolves Twinsbet“ „dar viena eiline Vilniaus komanda“.

Dabar vėl kalbėdamasis su Krepsinis.net, J.Gorhamas prisiminė savo pasakytus žodžius, tačiau pritarė ir M.Fosteriui bei aiškiai davė suprasti, kad Vilniuje įsikūrusio „Wolves Twinsbet“ klubo „Ryto“ organizacija nelaukė.

„Taip, tai yra tik dar viena komanda Vilniuje, bet sutinku su Marcusu, kad tai bus daugiau nei apie krepšinį. „Wolves“ yra antrametė komanda, kuri bando įsitvirtinti Vilniuje ir diktuoti čia sąlygas. „Ryto“ sirgaliams ir klubui tai nepatinka. Šioje serijoje tai bus mūšis dėl Vilniaus, nes „Rytas“ yra pagrindinė Vilniaus komanda“, – aiškią poziciją išdėstė J.Gorhamas.

J.Gorhamas taip pat papasakojo apie pasiruošimą serijai su „Wolves Twinsbet“, „Ryto“ pranašumus prieš vilkus ir apie tai, kas turi favorito etiketę. Tačiau tai ir dar daugiau – tinklalapio Krepsinis.net interviu.

– Justinai, svarbiausių kovų metas pagaliau atėjo. Kaip žengdama į jas jaučiasi komanda?

– Jaučiamės gerai. Esame gerai paruošta komanda. Žinome, kas pastatyta ant kortos. Esame pasiruošę sutvarkyti reikalus šioje serijoje.

– Apskritai, kokios formos dabar tavo akimis yra komanda?

– Manau, kad esame optimalios formos. Visgi tai yra atkrintamosios. Šitam mes ruošėmės visą sezoną, esame maksimaliai pasiruošę ir atsidavę, neturime traumų, esame visiškai sveiki.

– Nepaisant kalbų apie gerą formą, vienas mačas kėlė klausimų. Kas nutiko Jonavoje?

– Eidami į tas rungtynes žinojome, kad bus sunku. Dominavome pirmajame mače, bet antrajame tiesiog nepasinaudojome savo stiprybėmis, neprasižengėme, leidome jiems sumesti lengvus metimus, vėliau jie pataikė neįtikėtinus. Leidome jiems pasijausti per daug patogiai. Geras dalykas tas, kad lemiamu metu susikaupėme ir laimėjome rungtynes. Bet galiu pasakyti, kad buvome per daug atsipalaidavę. Galvojome, kad susitvarkysime lengviau, ypač tada, kai buvo išvarytas Jogėla. Reikėjo susitvarkyti su psichologija.

– Komanda nesugebėjo tinkamai nusiteikti atkrintamųjų mačui. Kiek tai yra raudona vėliava?

– Nemanau. Mes laimėjome rungtynes, o tai yra svarbiausia. Negalvoju, kad dėl to reikia sunerimti. Mes iš to pasimokėme ir žinome, kad taip negalima elgtis. Dabar oponentai vis stipresni ir atsipalaidavimas kainuotų mums rungtynes. To tikrai nebus.

Gorhamas Gorhamas

– Kalbant apie pusfinalį su „Wolves“, ar turėjote kažkokį išskirtinį pasiruošimą šiam varžovui?

– Jokio specialaus pasiruošimo. „Wolves“ nėra kažkokia išskirtinė komanda, kad jai ruoštumės kitaip. Ruošiamės taip pat, kaip ir kiekvienam varžovui.

– Tai kol kas yra turbūt svarbiausia serija „Ryto“ sezone. Ar jaučiate išskirtinę įtampą, spaudimą?

– Visiškai jokio spaudimo. Tai – dar viena serija. Aišku, mes suprantame, kas ant kortos ir kad tai yra derbis, bet jokio spaudimo nejaučiame, pasitikime savimi. Kiekvienas mačas bus namuose, turėsime sirgalių užnugarį ir sutvarkysime reikalus.

– Kol kas šį sezoną su pajėgia komanda neįvykdėte nė vieno tikslo, aš kalbu apie KMT ir FIBA Čempionų lygą. Kiek jaučiasi tas alkis komandoje apversti sezoną aukštyn kojomis?

– Aišku, kad norėjome laimėti tris titulus iš trijų, bet vis dar galime laimėti vieną. Į tai ir fokusuojamės. Tai yra atkrintamųjų krepšinis, mes norime LKL titulo, esame pikti, esame alkani ir labai norime tai pasiekti.

– Kokį įspūdį varžovai paliko ketvirtfinalyje?

– Jie turi daug vyrukų, kurie žaidžia gerai. Tai yra labai gerai subalansuota komanda. Žagaro sugrįžimas juos dar labiau sustiprino. Labai talentinga „Wolves“ gynėjų linija. Stebėjome visas rungtynes. Jie turėjo fizišką varžovą – „Neptūną“. Žinau, kad dabar žaidžiame fizišką krepšinį ir reikės to fiziškumo nemažinti. Taip pat svarbu bus sukontroliuoti jų perimetro žaidėjus. Ten jie turi daug talento, bet mes turime gerus perimetro gynėjus, duosime spaudimo ir manau, kad apribosime juos. Taip pat gynybą reikės kuo efektyviau konvertuoti į greitas atakas. Tai yra mūsų vizitinė kortelė.

Žagaras Žagaras

– Daugelis krepšinio apžvalgininkų prognozuoja „Ryto“ pergalę. Ar sutinkate, kad esate favoritai ir kaip jaučiatės su šia etikete?

– Žinoma, kad tikiuosi „Ryto“ pergalės. Mūsų tikslas yra laimėti titulą. Būtų puiku laimėti sausai, bet žinoma, bus velniškai sunki serija. „Wolves“ yra kieta komanda. Darome tai dėl Vilniaus. Nesakau, kad esame favoritai, nenoriu dalinti etikečių prieš seriją, tiesiog stengsimės laimėti kiekvieną mačą.

– Kur esate pranašesni už „Wolves Twinsbet“?

– Mūsų pranašumas – sudėties gylis. Turime labai gilią komandą. Tai suvaidins labai svarbų vaidmenį šioje serijoje. Mums reikia juos išvarginti.

– Marcusas Fosteris sakė, kad ši serija – daugiau nei apie krepšinį. Sutinkate su tuo, ar laikotės savo senos nuomonės, kad tai – eilinė komanda Vilniuje?

– Taip, tai yra tik dar viena komanda Vilniuje, bet sutinku su Marcusu, kad tai bus daugiau nei apie krepšinį. „Wolves“ yra antrametė komanda, kuri bando įsitvirtinti Vilniuje ir diktuoti čia sąlygas. „Ryto“ sirgaliams ir klubui tai nepatinka. Šioje serijoje tai bus mūšis dėl Vilniaus, nes „Rytas“ yra pagrindinė Vilniaus komanda.

– Rasheedas Sulaimonas teigia, kad „Wolves“ nėra svarbu parodyti, kas yra stipresnė Vilniaus komanda ir jie ties tuo nesikoncentruoja. Jums taip pat nėra svarbu parodyti, kas čia šeimininkas?

– Manau, kad tokie dalykai yra labiau skirti sirgaliams. Mes tiesiog norime parodyti, kad esame geriausia krepšinio komanda Lietuvoje. Kas laimės šią seriją, tie bus laikomi stipresne Vilniaus komanda. Aš galvoju, kad tai labiau yra sirgaliams.

Rytas, Velička Rytas, Velička

– Kiek toks derbis puošia Lietuvos krepšinį?

– Tokie derbiai visuomet puošia krepšinį. Visi žino, kiek svarbios mums yra šios rungtynės. Smagu, kad turime ne vieną derbį, o jau du, prisidėjo „Wolves“. Krepšinio kultūrai tai labai gerai. Bus labai intriguojanti serija.

– Visi mačai bus žaidžiami toje pačioje arenoje – „Twinsbet“. Kaip dėl to jaučiatės?

– Įdomiai. Tai yra pirmoji serija mano gyvenime, kai visi mačai bus žaidžiami namuose (šypsosi). Tai dar viena priežastis, kodėl norime įveikti „Wolves“. Visi mačai bus namuose.

– Ar šioje serijoje pamatysime siurprizų iš „Ryto“ komandos?

– Jokių siurprizų. Tiesiog eisime žaisti savo krepšinį. Nieko neslepiu, bet nesame paruošę kažko išskirtinio.

„Ilgoji pertrauka“: užduokite klausimą pirmadienio podkastui

Gairės: lkl, rytas, gorhamas
51 komentarai
Naujausi komentarai (51)
Geriausiai ivertinti (51)
PRO komentarai (4)
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti
Redakcija rekomenduoja