Šiandien, 12:00
Olimpiada
Australija
0
Ispanija
0
Šiandien, 14:30
Olimpiada
Vokietija
0
Japonija
0
Šiandien, 18:15
Olimpiada
Prancūzija
0
Brazilija
0
Šiandien, 22:00
Olimpiada
Graikija
0
Kanada
0
Rytoj, 12:00
Olimpiada
Pietų Sudanas
0
Puerto Rikas
0
Rytoj, 18:15
Olimpiada
Serbija
0
JAV
0
07-30, 12:00
Olimpiada
Ispanija
0
Graikija
0
07-30, 14:30
Olimpiada
Kanada
0
Australija
0
07-30, 18:15
Olimpiada
Japonija
0
Prancūzija
0
07-30, 22:00
Olimpiada
Brazilija
0
Vokietija
0
07-31, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
0
Serbija
0
07-31, 22:00
Olimpiada
JAV
0
Pietų Sudanas
0
08-02, 12:00
Olimpiada
Japonija
0
Brazilija
0
08-02, 14:30
Olimpiada
Australija
0
Graikija
0
08-02, 18:15
Olimpiada
Kanada
0
Ispanija
0
08-02, 22:00
Olimpiada
Prancūzija
0
Vokietija
0
08-03, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
0
JAV
0
08-03, 22:00
Olimpiada
Serbija
0
Pietų Sudanas
0

Ą.Tubeliui patarimą siuntęs G.Žibėnas: pavojingiausia būtų pagalvoti, kad kažką padarėme – nepadarėme nieko (25) interviu

Gegužės 27 d., 21:52
G.Žibėnas davė patarimą Ą.Tubeliui („Betsafe-LKL“ nuotr.)
G.Žibėnas davė patarimą Ą.Tubeliui („Betsafe-LKL“ nuotr.)
Gabrielė Miknevičiūtė

Vilniaus „Rytas“ atsidūrė per žingsnį nuo Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) finalo, kadangi laimėjo trečiąsias serijos rungtynės ir pirmauja 2:1.

Seriją „Rytas“ gali užbaigti jau ketvirtadienį, o po pastarosios pergalės Giedrius Žibėnas akcentavo žinutę auklėtiniams – darbas dar tikrai nėra baigtas.

„Darbas nėra baigtas, dabar pavojingiausia būtų psichologinės klaidos, kažkur pagalvoti, kad kažką padarėme. Nieko nepadarėme. Šiandien pradėjome su prasta energija, žinojome, kad varžovai rodys reakciją – ji buvo.

Prastai saugojome lanką, ypač pirmoje mačo pusėje, nesustabdėme Sulaimono, bet trečiame kėlinyje pridėjome energijos, atkirtome jų perimetrą ir dažnai nulaužinėjome jų derinius – viso – 7 perdavimai. Buvo daug izoliacinio krepšinio, kur nesustabdomas buvo Sulaimonas. To jiems neužteko. Tikiuosi, jam sunkios traumos nėra. Iš mūsų pusės, turime ieškoti, kur galime būti geresni“, – sakė G.Žibėnas.

REKLAMA

REKLAMA

– Po praeitos pergalės sakėte, kad svarbi yra komandos reakcija po laimėtų rungtynių. Ar ją pamatėte?

– Tik trečiame kėlinyje. Šiaip mes didelį akcentą dėjome ant to, kad būtume kartu visas rungtynes. Ar švilpukas, ar klaida, ar kamuolys, vienas kitą raginome būti kartu. Kitos rungtynės eliminuojančios, jos pačios sunkiausios serijoje, turime būti tam tinkamai pasiruošę. Beje,šią pergalę dedikuojame kineziterapeutui Laurynui, kuriam gimė sūnus.

– Kol vienoje aikštės pusėje Cole‘as bandė užmesti kamuolį Radzevičiui ir tai nepavyko, vėliau gavote tritaškį. Ar tokiose situacijose nesinori, kad komanda sužaistų paprasčiau?

– Iškart akyse vienos Eurolygos rungtynės, kur Milaknis vieną tritaškį metė. Buvo ir kitas epizodas, kur Arnas pabėgo, liko 11 sekundžių, neįmetėme, bet patys gavome. Iš didelio noro to pasitaiko. Aišku, norisi išvengti, bet žinome, kokios emociškai sunkios rungtynės tai yra. Negaliu to pateisinti, turime būti šioje vietoje geresni.

– Praeitame mače praleidote 75 taškus, dabar – 78. Koks yra „Ryto“ gynybinis potencialas?

– Jei yra fokusas, tikrai galime gerai gintis. Ne sykį minėjau, kad pagal gynybinį reitingą esame antri LKL. To potencialo yra, gynybinių sistemų turime nemažai, bet kartais užtenka sekundės dalį praleisti, prarasti fokusą ir tave baudžia. Tokiame etape varžovai geri ir jie baus. Norisi koncentraciją iškelti į aukštesnį lygį, bet žaidėjai ne robotai ir klaidelių bus. Mūsų darbas jas limituoti.

REKLAMA

– Nedas Pacevičius kalbėjo apie skirtingą kontakto traktavimą trečiame kėlinyje. Kaip tai pakomentuotumėte jūs?

– Gal mes žaidėme agresyviau puolime. Nežinau, ką atsakyti.

– Traumą patyrė Sulaimonas, prieš tai – Evansas. Kaip manote, ar tai susiję su žaidėjų krūviais, tenkančiais viso sezono metu?

– Pati žiauriausia sporto dalis yra traumos. Nesvarbu, tai lyderis ar ne. Kai žaidėjai kaunasi dėl trofėjų ir gauna traumas, yra žiauriausia. Tai nepuošia. Norisi, kad visos komandos į lemiamas kovas ateitų šviežios, kad galėtume duoti geriausią produktą žiūrovams. Deja, sportas negailestingas.

Arena ošė, kai kube buvo parodytas Ąžuolas Tubelis. Kokį patarimą duotumėte jam, renkantis komandą kitam sezonui, ir ar jo reikėtų „Rytui“?

– Ąžuolui patarimas būtų įsiklausyti į publikos reakciją, kai jis buvo parodytas kube. Vienas treneris man yra sakęs: eik ten, kur tavęs nori.

„Ilgoji pertrauka“: Kaukėno klaidos ir kompetencija, Lietuva elite su Maksvyčiu, „Ryto“ abonementai, „Lietkabelio“ likę darbai, 20-mečių pasirodymas ir perspektyvos, žurnalistinė etika dėl situacijos Puerto Rike ir LKL klubų pinigai iš generalinių rėmėjų


Gairės: rytas, žibėnas
25 komentarai
Naujausi komentarai (25)
Geriausiai ivertinti (25)
PRO komentarai
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti
TVARKARAŠTIS